Mini-BIMCO в рамках третього засідання Школи молодого науковця

Третє засідання Школи молодого науковця у форматі mini-BIMCO відбулося 16 листопада 2021 року в рамках діяльності Студентського наукового товариства БДМУ. Зустріч проводилась в оффлайн режимі, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, на базі теоретичного корпусу БДМУ в читальній залі №1. Очолювала засідання заступник голови Ради молодих вчених – Анастасія Говорнян.

Проректор з наукової роботи БДМУ, професор кафедри онкології та радіології, Олександр Іващук, виступив з вітальним словом, розповів про перспективи молодих науковців та побажав учасникам успіхів і наснаги.

Для об’єктивності та справедливості визначення порядку доповідей було проведено жеребкування команд, відповідно до якого доповіді були представлені в такій послідовності:

  1. «Гендерні відмінності розладів аутистичного спектра: особливості діагностики та адаптації у дівчат» – куратор групи Кравчук Андрій, голова сектору IT & Development Ради СНТ;
  2. «Штучний інтелект в ендоскопічній діагностиці раку шлунка: можливості використання і перспективи розвитку» – куратор команди Борона Вікторія, голова сектору PR-Ukraine Ради СНТ;
  3. «Механізм проникнення Sars-Cov-2 та порушення викликані ним на клітинному рівні життя»  – куратор Саука Еліна, голова Ради СНТ;
  4. «Альтернативні способи куріння (системи нагрівання тютюну (IQOS), електронні сигарети (VAPE), кальян) як метод впливу на залежність курців» – куратор групи Марчук Олена, голова сектору SMM & Information Ради СНТ;
  5. «Порушення експресії генів, як одна з причин виникнення шизофренії. Перспективні методи діагностики та лікування» – куратор команди Марченко Владислав, член сектору IT & Development Ради СНТ.

Оцінювали роботи команд наступний склад членів журі: Людмила Хлуновська –доцент кафедри педіатрії та медичної генетики БДМУ; Наталя Гринько – асистент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. Савенка БДМУ; Тетяна Антофійчук – асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб БДМУ; Сергій Говорнян – асистент кафедри онкології та радіології БДМУ; Владислав Йосипенко – аспірант кафедри медичної біології та генетики БДМУ; Анастасія Говорнян – заступник голови Ради молодих учених БДМУ.

В результаті підведення підсумків за дев’ятьма критеріями оцінювання робіт,  призові місця посіли:

            I місце – команда Борони Вікторії. Авторський склад команди: Білощицька Єлизавета, Булига Катерина та Засуха Дарина.

            II місце – команда Сауки Еліни, представлена студентами: Тушевська Анастасія, Винту Олександра, Побережник Ангеліна та Фрунза Роберт .

            III місце – команда Марчук Олени у складі Кляуз Яни, Мігайчук Юлії, Женикай Надії та Бовтун Анастасії.

Призери отримали можливість безкоштовної участі у IX медико-фармацевтичному конгресі студентів та молодих вчених BIMCO 2022, яке відбудеться 5-8 квітня наступної весни. Решта команд зможуть опублікувати тези у збірнику конгресу «BIMCO Journal».    

Наприкінці засідання голова Ради СНТ, Саука Еліна, ознайомила учасників з форматом проведення наступного зібрання, яке пройде незабаром у вигляді медичного брейн-рингу.

Підвів підсумки третього засідання Школи молодого науковця проректор з наукової роботи Олександр Іващук, скликаючи слухачів брати активну участь у студентських наукових заходах Університету, черпати максимум від подій наукової сфери діяльності, розвиватися як перспективні особистості та ніколи не зупинятись на досягнутому.