Друге засідання Школи молодого науковця

Рада Студентського наукового товариства вдруге за період осіннього семестру запросила студентів 1-3 курсів на засідання проєкту «Школа молодого науковця» аби поділитися досвідом роботи в сфері наукової діяльності з молодшими колегами. 26 жовтня 2021 року читальний зал №1 теоретичного корпусу БДМУ став місцем зустрічі слухачів Школи Молодого Науковця з їх старшими наставниками.

Засідання розпочалось з вітального слова наукового керівника СНТ та голови Ради молодих учених Університету – Олени Тюлєнєвої, доцент кафедри патологічної анатомії БДМУ. Вона повідомила, наскільки важливою є наукова діяльність для професійного розвитку фахівців, зокрема лікарів-науковців, побажала всім плідної роботи і наснаги на нові звершення.

Першим спікером став асистент кафедри онкології та радіології – Сергій Говорнян, який поділився з учнями школи базовими навичками пошуку необхідної літератури для написання наукової роботи та надав поради, які допоможуть спростити даний процес.

По завершенню доповіді серед слухачів було проведено тестування на визначення їхнього вихідного рівня підготовки до наукової діяльності.

Наступним доповідачем стала асистентка кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М. Савенка – Наталія Гринько. У своїй доповіді вона наголосила на важливих аспектах кожної наукової роботи, а саме: як підготувати ідеальну презентацію та яким чином можна зачарувати всіх своєю доповіддю.

Третім запрошеним спікером став асистент кафедри дитячої хірургії – Роман Рандюк, який навчив студентів відповідати за слова, сказані в дослідженні та поділився секретами в підготовці наукової роботи.

По завершенню всіх лекцій було проведене жеребкування, за допомогою якого слухачів було розділено на команди та обрано старших наставників для підготовки до міні-BIMCO.

Школа Молодого Науковця вкотре доводить важливість такого унікального механізму передачі досвіду від старшого до молодшого покоління. Наступне засідання у форматі міні-BIMCO стане аналогом та підготовчим етапом участі слухачів Школи в наукових конференціях і у конгресі BIMCO 2022 зокрема.