Онлайн – зустріч студентів-науковців БДМУ та лектора з Гарварду

27 листопада 2020 року, о 20:00 відбувся черговий прямий ефір BIMCO vision, організований Радою студентського наукового товариства на платформі Google Meet.

Цього разу прямий ефір стосувався теми, яка не втрачає своєї актуальності, а саме: “Malaria: current state, epidemiology & mortality of malaria in the world”.

Запрошеною гостею, яка погодилась поділитися зі своїми знаннями та результатами наукових досліджень зі студентами БДМУ, стала Флоренція Каро.

Флоренція Каро – біолог, закінчила університет в Буенос-Айресі, Аргентина (University of Buenos-Aires), отримала PhD в університеті Каліфорнії, Сан-Франциско, США (University of California San Francisco – UCSF), проходить постдокторантуру в Гарварді, Лабораторія Мекаланоса (Laboratory of Dr. John Mekalanos in the Microbiology Department of Harvard Medical School). Тематикою наукових робіт Флоренції є інфекційна мікробіологія, зокрема вивчення збудників холери та малярії.

Голова сектору SMM & Information, Олена Марчук підтримувала зворотній зв’язок з лектором та забезпечила ефір мультимедійним супроводом з низкою запитань, які дозволили присутнім ще краще розібратись у висвітленій темі.

Під час ефіру учасники разом з Флоренцією Каро згадували основні аспекти життєвого циклу малярійного плазмодія, умови проникнення та існування в організмі проміжного хазяїна, епідеміологію захворювання в цілому, а також звернули увагу на новітні методи дослідження експресії генів даного збудника в організмі людини, зокрема можливості використання результатів дослідження експресії генів Plasmodium falciparum у боротьбі з спричиненою ним хворобою.

Всього до зустрічі приєдналось понад 60 слухачів, серед яких були як студенти, так і викладачі Буковинського державного медичного університету.

В ході висвітлення інформації усі охочі вступали в дискусію і ставили запитання Флоренції Каро, на що отримували науково обґрунтовані відповіді, які підтверджували глобальність даної теми.

Рада Студентського наукового товариства продовжує роботу над випусками нових ефірів BIMCO vision у контексті колаборації з іноземними лекторами, і не тільки. Слідкуйте за оновленнями на сайті Студентського наукового товариства та на офіційних сторінках Ради СНТ БДМУ у соцмережах задля своєчасного отримання інформації про наступні цікаві наукові онлайн заходи!