Студенти з Молдови пройшли стажування в БДМУ

27 жовтня 2019 року стіни Буковинського Державного Медичного Університету прийняли 16 студентів з Державного Університету медицини і фармакології Ніколая Тестеміцану за програмою обміну.

Організацією навчання студентів з Молдови займалась рада Студентського

наукового товариства. За тиждень студенти побували в новітньому симуляційному ценрі, де відточували практичні навички з надання невідкладної допомоги. Професорсько-викладацький склад БДМУ поповнював знання учасників програми обміну з таких дисциплін як фізіологія, біохімія, догляд за хворими, неврологія, психіатрія, хірургія та анестезіологія. Розклад узгоджувався залежно від курсу, на якому навчаються студенти в своїй альма-матер. Протягом тижня іноземні гості відвідали Хотинську і Кам’янець-Подільську фотреці, побували на екскурсії в резиденції митрополитів, побачили основні архітектурні перлини нашого міста. Більшість вечорів були проведені за дружньою вечерею, де відбувався культурний обмін.

1 листопада прогарма обміну добігала кінця. Учасники пройшли 5 тренінгів з хірургії, терапії, педіатрії, акушерству та гінекології і невідкладній допомозі. Прощальне слово на церемонії закриття сказали науковий керівник Студентського наукового товариства та Голова ради молодих учених БДМУ, доцент кафедри патологічної анатомії Тюлєнєва Олена Анатоліївна та проректор з міжнародних зв’язків Грицюк Мар‘яна Іванівна. Студенти отримали сертифікати, знання та позитивні враження від обміну.


Більше фото за посиланням: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1aneJlWszbr9d45NLmu2SVJsoXSZlWTQA