Mini-BIMCO 2021 для слухачів Школи молодого науковця!

17 листопада 2020 року відбулося третє онлайн-засідання Школи молодого науковця 2020-2021 н.р. Захід відбувся у форматі mini-BIMCO та був приурочений до Всесвітнього дня науки.

На початку конференції Олена Тюлєнєва – науковий керівник Студентського наукового товариства та голова Ради молодих учених БДМУ – ознайомила присутніх слухачів Школи з регламентом засідання та представила членів журі.

На попередньому засіданні слухачів Школи було поділено на групи, кожна з яких отримала кураторів – членів Ради СНТ, досвідчених учасників українських та закордонних наукових форумів. Перед молодими науковцями було поставлено задачу: зробити огляд сучасної літератури, обрати актуальну тему, опрацювати матеріал та представити результати у вигляді доповіді з медійним супроводом – перезентацією. Учасники мали встановлений регламент часу, у випадку порушення якого знімались бали. Окрім того команди, щоб лаконічно та вичерпно відповісти на питання під час наукової дискусії, мали бути достатньо обізнаним у обраній темі.

Для об’єктивної оцінки команд було сформовано журі у складі: Олени Тюлєнєвої, Людмили Хлуновської – к.мед.н., асистента кафедри педіатрії та медичної генетики, Наталії Гринько – к.мед.н. асистента кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С.М.Савенка, Сергія Говорняна – асистента кафедри онкології та радіології, Анастасії Гоян – заступника голови Ради молодих учених.

Першою свою роботу представляла група Еліни Сауки (Заморський Назарій, Побережник Ангеліна, Геруш Назар, Гарабажів Ростислав) на тему «Аспекти регенерації та методи відновлення структур периферичної нервової системи: потенційні можливості регенеративної медицини». Учасники були гарно обізнані з обраної теми, вклались у відведений регламент та зуміли доступно представити складний матеріал у супроводі яскравої презентації.

 

Наступною доповідала команда Катерини Геруш (Поточняк Віталій, Чеботаренко Анна-Вікторія, Чиж Софія, Герасімова Євангеліна). Молоді науковці представили результати огляду літератури з теми «Вплив стресу на розвиток серцево-судинних захворювань». Учасники знайшли цікаві дослідження за темою, розповіли про хвороби, які мали негативну динаміку в умовах стресу, продемонструвавши високий рівень підготовки.

Наступною була представлена робота «Дослідження ефективності тренування пам’яті та застосування мнемотехніки у лікуванні нейродегенеративних захворювань» групи Олени Марчук (Гурська Крістіна-Рахель, Луців Юлія, Мігайчук Юлія). Завдяки змістовній доповіді та яскравій презентації наукового доробку аудиторія дізналася про особливі сучасні терапевтичні тактики в неврології.

Робота групи Вікторії Борони (Круглик Яна, Гресько Анастасія, Деребій Іван, Гермаковський Іван) за темою «Перспективи використання СRISPR-Cas9 у лікуванні лімфоми Беркітта, що спричинена вірусом Епштейна-Барр» викликала жваву дискусію та численні питання від слухачів та журі. Молоді науковці глибоко занурились у проблему, показали обізнаність, надаючи вичерпні відповіді.

Завершувала mini-BIMCO група Ірини Сокольник (Наумова Олександра, Костинян Адріяна, Калініченко Варвара) з науковим дослідженням на тему «Штучне переривання вагітності: метод планування сім’ї чи злочин проти людства?», залучивши аудиторію до активного обговорення такої суперечливої теми.

За підсумками оцінювання членами журі виступів:

І місце зайняла команда Вікторії Борони з темою наукової доповіді «Перспективи використання СRISPR-Cas9 у лікуванні лімфоми Беркітта, що спричинена вірусом Епштейна-Барр».

Команда Еліни Сауки з темою доповіді «Аспекти регенерації та методи відновлення структур периферичної нервової системи: потенційні можливості регенеративної медицини» зайняла ІІ місце.

З різницею в один бал ІІІ місце зайняла команда Олени Марчук з темою доповіді «Дослідження ефективності тренування пам’яті та застосування мнемотехніки у лікуванні нейродегенеративних захворювань».

Проте варто відмітити, що всі учасники були прекрасно підготовлені, обрали актуальні та цікаві теми для доповідей і достойно показали себе під час наукової дискусії. Саме тому колективи команд були запрошені до участі у VIІІ Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі BIMCO 2021, який відбудеться на базі нашого Університету 6 – 9 квітня 2021 року.

Не зважаючи на те, що слухачі Школи Молодого Науковця мають досвід лише трьох занять, змагання у форматі mini-BIMCO довело, що когорта молодих науковців Буковинського державного медичного університету скоро прийме сильних особистостей, які володіють навичками у написанні та презентації наукових робіт, вміння злагоджено працювати в команді та прагнуть до саморозвитку.

З нетерпінням чекаємо на нові успіхи молоді у науці!