Члени Ради СНТ – офіційні представники BIMCO на студентській міжнародній медичній конференції ICHAMS (Дублін, Ірландія)

Протягом 6-8 лютого 2020 року відбулася студентська міжнародна медична конференція ICHAMS (The International conference for Healthcare and Medical Students) – це перша студентська конференція в Ірландії, заснована в Королівському коледжі хірургів в Ірландії (RCSI) у 2010 році, яка щорічно організовується групою студентів денної форми навчання в RCSI Дублін, Ірландія.

 

9 студентів БДМУ взяли участь в даній конференції, серед яких Палига Христина, студентка 6 курсу, Левинська Наталія, студентка 5 курсу, Горячок Максим, студент 2 курсу медичного факультету №2 та Геруш Катерина, Сокольник Ірина та Саєвська Яна, студентки 2 курсу медичного факультету №1, які є членами Ради СНТ БДМУ. Студенти презентували постерні доповіді на теми: «Epidemiology and Syntropy of Congenital Heart Defects in Newborn Children of the Chernivtsi Region» (Палига Христина), «Some Features of Breast Cancer Progression» (Левинська Наталія), «Effect of 3-day introduction of glutathione on activities of H2S-producing enzymes in kidneys under experimental nephropathy conditions» (Геруш Катерина), «Evolution of RULs and their impact on urogenital system in postnatal period of life» (Горячок Максим), «Risk forecasting of duodenal ulcer development in children» (Сокольник Ірина).

 

Також варто зазначити, що Палига Христина та Левинська Наталія взяли участь у даній конференції за партнерською угодою,укладеною між конференціями ICHAMS та BIMCO. Вони є  офіційними представниками BIMCO на даній конференції та активно займались популяризацією конгресу BIMCO 2020, який відбудеться 7-10 квітня 2020 року. В процесі спілкування з учасниками конференції, були заведені нові знайомства із представниками інших країн та організаторами популярних європейських студентських конференцій, що сприятиме укладанню нових партнерств в подальшому, а також поширення інформації про наш конгрес серед студентів дозволить збільшити кількість іноземних учасників та гостей BIMCO в майбутньому.

 

Під час конференції студенти мали змогу відвідати такі воркшопи, як «Endarterectomy skills», «The role of animals in healthcare», «Yoga and mindfullness», «General practice skills», «Intubation and cricothyrotomy skills» та інші. Заслухали лекцію Prof.  Niamh Nic Daéid (Професор криміналістики та директор з досліджень університету Данді) чиї  роботи виграли нагороду Стівена Фрая за громадську участь, нагороду судово-медичного експерта ENFSI та нагороду Пітера Ганця за послуги з розслідування пожеж. На сьогодні вона має понад 120 наукових публікацій. Її наукові інтереси включають криміналістику, пожежну розвідку, нові психоактивні речовини та нові загрози, пов’язані з наркотиками.

Особливо вдячні оргкомітету ICHAMS за дружелюбність і високий рівень організації конференції! Щиро запрошуємо взяти участь наших партнерів та всіх бажаючих у конгресі BIMCO 2020.