5 найбільш незвичайних, цікавих та рідкісних захворювань

Цукровий діабет, астма, артеріальна гіпертензія – це захворювання про які ми чуємо кожного дня і знаємо про них майже все. Але є ряд захворювань, про існування яких більшість з нас навіть не здогадується. Існування таких синдромів та хвороб свідчить про те, наскільки багато нам ще потрібно дізнаватись та довідуватись про власний організм.
 Сьогодні поговоримо про 5 найрідкісніших та загадковіших захворювань.
.
1) Авто-пивоварний синдром

Рідкісний стан, що називається синдромом автоматичного пивоварного заводу або синдромом ферментації кишечника, в якому чистий алкоголь (етанол) виробляється в кишечнику людини після вживання багатих на вуглеводи продукти. Причиною є надлишок одного типу дріжджів(Saccharomyces cerevisiae), що веде до процесу ферментації, який виробляє етанол.
Супроводжується наступними симптомами: відрижка, синдром хронічної втоми, запаморочення, дезорієнтацію, похмілля та синдром подразненого кишечника (IBS).Всі ці симптоми можуть додатково впливати на психічне здоров’я людини та на фізичне самопочуття.
.
2) Водна алергія

Враховуючи, що близько 60% людського тіла складається з води, дуже дивно, що деякі люди мають алергію на вологі речі. Цей стан відомий як аквагенна кропив’янка. У людей з аквагеновою кропив’янкою розвивається свербіж після того, як їх шкіра стикається з водою, особливо на шиї, руках та верхній частині тіла.
Прийняття ванни або душу, плавання або вихід на вулицю під дощем, навіть плач та питна водна може спричинити алергічну реакцію.
.
3) Синдром Аліси в країні чудес

Також відомий як синдром Тодда або  ліліпутинові галюцинації  – це розлад мозку, що погіршує сприйняття розмірів. Люди з цією хворобою зазнають змін зображення тіла або навколишнього середовища, внаслідок чого вони сприймають частинки тіла або зовнішні об’єкти більшими або меншими, ніж вони насправді є.
Хворі наступним чином описують свої відчуття  при нападі:
“Атака поступово набирає обертів. Ви відчуваєте, що кімната стискається з вами і що ваше тіло стає все більшим. Ваші руки і ноги стають довшими, речі виглядають віддаленими від вас або здаються меншими, ніж вони є. Все стає перебільшеним, а рухи швидкими і раптовими.
.
4) Синдром ходячого трупа
Також відомий як синдром Котара – психічний розлад, страждаючи яким людина вважає, що в неї відсутнє тіло або вона втратили душу чи померла.
Люди з розладом можуть уникати їжі та пиття з вірою в те, що вони не потрібні тому, що їх не існує. А їх повсякденна діяльність часто включає відвідування цвинтарів, щоб бути ближче до смерті. Вони також можуть нехтувати особистою гігієною та фізичним здоров’ям.
Захворювання дуже рідкісне , при якому причина залишається неясною. У більшості випадків синдром Котара описується  поряд з іншими психічними захворюваннями, такими як шизофренія та розлади настрою.
.
5) Синдром кам’яної людини

Також відомий як прогресивна кісткова фіброплазія – це генетичний стан, при якому м’язи та сполучна тканина регенерується як кісткова тканина  у відповідь на пошкодження, поступово утворюючи другий скелет і викликаючи нерухомість.
Синдром кам’яної людини обумовлений мутацією в гені ACVR1, який контролює ріст клітин і проліферацію м’язів та сполучної тканини.
Захворювання має руйнівний несумісний з життям характер . Достатньо найменша травми, щоб викликати ріст кісток із заміною пошкоджених м’язів. При цьому, ефективних ліків чи інших методів  лікування  не існує, хірургічне видалення зайвої кістки навпаки провокує розростання кісток.