СНТ відзначило День науки в Україні

Студентське наукове товариство

Буковинського державного медичного університету

відзначило День науки в Україні

 

З 11 по 16 травня 2020 року Рада Студентського наукового товариства Буковинського державного медичного університету провела тиждень науки, який був приурочений Дню науки в Україні (щорічно припадає на третю суботу травня). Оскільки жодні карантинні обмеження не можуть бути перешкодою для навчання та розвитку – усі заходи були проведені в режимі онлайн!

В рамках тижня науки щодня на сайті snt.bsmu.edu.ua, в соціальних мережах Instagram, Facebook та Telegram на офіційних сторінках Студентського наукового товариста публікувалися дописи, присвячені відкриттям саме українських вчених. «Біопромінь» Анатолія Малихіна, перші антитромботичні протези клапанів серця Амосова, годинник-глюкометр від Петра Бобонича, гіпсові пов’язки Пирогова, перша пересадка нирки, зроблена в Україні. Двічі на день молоді науковці дізнавалися про дивовивжні рентгенівські промені, відкриті Іваном Павловичем Пулюєм, рукавичку, розроблену миколаївським школярем для людей з проблемами зору, дослідження мітозу Підвисоцьким, створення українськими вченими гідроскальпеля та про Володимира Хавкіна, що розробив вакцину проти чуми та холери. В телеграм-каналі Semper tiro популяризувалася наука українською мовою.

15 травня відбулося засідання Школи молодого науковця, проекту Ради СНТ, що вже другий рік допомагає студентам нашого університету робити свої перші кроки в науці. Для учасників школи головним редактором медичного журналу NovelMeds – Хрістосом Цаґарісом (м.Афіни, Греція) була прочитана лекція на тему «Science, the Cave and the Bee: A tale of Scientific Writing».

 

 

Слухачами лекції стали понад 100 учасників, адже приєднатися могли не лише слухачі Школи Молодого Науковця, а й всі бажаючі. Після завершення лекції кожен учасник, який заповнив відповідну форму, отримав на свою електронну адресу сертифікат участі. Переглянути лекцію можна, перейшовши за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=Isx9DcCSx8Q

                                            

 

Безпосередньо в День науки16 травня 2020 року на сторінці СНТ в Instagram, був розіграний підручник, створений медичним ресурсом Empendium «Внутрішні хвороби». Посібник заснований на принципах доказової медицини, рекомендований МОЗ та адаптований групою українських експертів (близько 30 професорів). Студенство університету вкотре доводить, що між науковцем і наукою не існує перешкод та кордонів.