Школа молодого науковця продовжує роботу!

Новий проект Ради Студентського наукового товариства Буковинського державного медичного университету «Школа молодого науковця» активно працює та вражає першими результатами.
28 листопада 2018 року в читальній залі наукової бібліотеки БДМУ відбулося третє заняття Школи у форматі mini-bimco.
На попередньому засіданні студенти початкових курсів – слухачі Школи були поділені на групи, які отримали кураторів з Ради СНТ та «домашнє завдання» – власне наукове дослідження (огляд літератури), його презентація та захист. Молоді науковці презентували результати своїх перших наукових досліджень. Основою роботи мав стати огляд літератури за обраною тематикою з будь-якого напрямку медицини. Головними умовами виконання завдання були обізнаність з сучасною науковою літературою, вільне орієнтування у матеріалах дослідження з обраної тематики під час наукової дискусії, вміння лаконічно і вичерпно відповідати на запитання та викласти доробок у регламентований час з використанням змістовної презентації.
Для об’єктивної та всебічної оцінки команд було сформовано журі з членів Ради молодих учених БДМУ: Грозав Аліна, Гараздюк Марта, Присяжнюк Василь, Говорнян Сергій, Рандюк Роман; головувала на засіданні науковий керівник СНТ БДМУ Тюлєнєва Олена.
Першим своє дослідження презентувала група (Гуліцький Богдан, Гуменюк Марія, Марусей Ірина та Руснак Даніель), куратором якої був Іваніцький Антон, на тему «Базаліома лицевої ділянки». Не дивлячись на важкість обраної тематики, студенти продемонстрували прекрасне володіння матеріалом та вдало відповідали на запитання журі.
Другими презентували роботу кураторська група Жук Наталії (Голуб Тетяна, Кунець Ірина, Ліщук Катерина, Хомедюк Ірина) на тему «Вплив фонового шуму на процеси пам`яті». Після прекрасної презентації, команда активно відповідала на питання та продемонструвала гарне орієнтування в темі дослідження.
Наступними доповідачами були Борона Вікторія, Булига Юліана, Горбачова Оксана, Салім Фейсал, Чаплій Діана під керівництвом Лопачук Анни з доповіддю «Епідеміологія та профілактика кору в Україні». Членами журі було відзначено актуальність теми, оскільки за період 2018 року кількість людей, що захворіли на кір збільшилась до 40 тис.
Група Петроченкова Генадія у складі Геруш Катерини, Саєвської Яни, Салехі Дарія, Сокольник Ірини та Тюлєнєвої Віоли представила роботу на тему «Подібність дії цукру до речовин, що викликають залежність». Оригінальність обраної теми, всебічне вивчення сучасної наукової літератури та грунтовна підготовка доповідачів були відзначені у науковій дискусії та коментарях журі.
Горячок Максим, Гуцуляк Антон, Кава Поліна, чиїм куратором стала Палига Христина, працювали над темою «Симетрія, як невід’ємний механізм морфогенезу. Значення білків BMP та WNT в структурі реакційно-дифузійного механізму». Проголошена доповідь викликала найбільше питань та зауважень, проте учасники команди вичерпно та невимушено надавали роз’яснення аудиторії.
Кураторська група Гоян Анастасії працювала над темою «Старіння як невід’ємна складова онтогенезу: причини, передумови, механізми». Власюк Ярина, Кравчук Андрій, Марченко Владислав, Саука Еліна продемонстрували захоплюючу презентацію та глибинні знання механізмів інволюції біосистеми на різних рівнях її організації.
Алі Абузаїд був куратором групи дослідників (Дойчук Світлана, Єленюк Інна, Кохан Марта, Крушельницька Марія та Спасюк Віталіна), які обрали тему «Цукровий діабет І типу у дітей: фактори, які провокують його виникнення». Цікава презентація та вільне орієнтування у темі стали запорукою їх вдалого виступу.
Іноземні студенти Shivraj Prathyusha, Kuppala Anudeep, Alexander David також представили прекрасну роботу на чолі з кураторам Марчук Оленою та Ілащук Ольгою. Проголошена доповідь «Vaccines: Friend or Foe?» дозволила продемонструвати не тільки важливіть проблеми, глибоке розуміння теми, але й високий рівень володіння англійською мовою слухачів школи молодого науковця.
Приємно також відзначити теплу та невимушену атмосферу, високий рівень підготовки та мотивації команд, плідну співпрацю вітчизняних та іноземних студентів, що обіцяє принести ще багато цікавих та корисних ідей у майбутньому.
Авторський колектив кожної роботи був запрошений до участі у VI Міжнародному медико-фармацевтичному конгресі BIMCO 2019.
Рада СНТ БДМУ у Школі молодого науковця виховує нове покоління сильних та унікальних особистостей, кожен з яких володітиме лідерськими якостями та майстерністю злагодженої командної роботи.
З нетерпінням чекаємо на наступних заняттях Школи наших молодих колег у науці! Фотозвіт