Законопроект про легалізацію марихуани.

Міністерством охорони здоров‘я України під керівництвом Уляни Супрун у березні 2018 року було винесено на обговорення законопроект змістом якого є легалізація марихуани.У зв’язку з цим, запеклі дискусії, між широко поширеною думкою в те, що марихуана є ефективним лікувальним засобом для широкого асортименту недуг та відсутністю наукових знань про її наслідки, значно поширились.Чим все ж таки обумовлена дія рослини? Діючими речовинами, що входять до складу марихуани є тетрагідроканабіол(ТГК) та канабідіол(КБД).
ТГК – речовина, що реагуючи з рецепторами мозку має здатність за допомогою медіаторів впливати на інші рецептори організму та викликати психотропні ефекти( психоемоційне збудження, почуття сонливості, голоду тощо). КБД – речовина, механізм дії якої направлений на пригнічення шкідливої дії ТГК + знеболювальний та седативний ефект. Тобто, лікувальний чи шкідливий ефект визначається саме співвідношенням та кількістю цих речовин. Чим більший вміст ТГК, тим більший психоактивний вплив відповідно. У нормі співвідношення КБД: ТГК повинно складати 1:14, вибіркове ж дослідження показало, що наразі це співвідношення складає 1:80.
Власне цифри і змушують нас утриматися від легалізації маріхуани. Та чи не краще, працювати над пропорціями і досягати високої якості, ніж тікати від змін і боятись наслідків?
А Ви б підтримали проект легалізації?